Andrews Court, Brixworth, Northampton NN6 9UF

£525,000 Freehold

KITCHEN
4.27m (14'0) x 3.23m (10'7)
SITTING ROOM
6.22m (20'5) x 4.37m (14'4)
BEDROOM ONE
4.32m (14'2) x 4.27m (14'0)
BATHROOM
2.34m (7'8) x 1.93m (6'4)
BEDROOM TWO
4.27m (14'0) x 3.12m (10'3)
DINING ROOM
4.27m (14'0) x 3.00m (9'10)
KITCHEN - Alternative View
4.27m (14'0) x 3.23m (10'7)
SITTING ROOM
6.22m (20'5) x 4.37m (14'4)

Situated in a quiet cul-de-sac in the heart of the old village is this immaculately presented five bedroom detached family home. This individual property is one of just three bespoke properties built in the conservation area, with a thoughtful layout lending itself to contemporary family living and a well-tended south facing garden. The full accommodation comprises entrance hall with staircase rising to the first floor, cloakroom/WC, dual aspect sitting room with log burner and french doors to the garden, formal dining room, snug opening into the conservatory, fitted kitchen-breakfast room with adjoining utility and separate garden room (currently used as a gym). To the first floor are four double bedrooms, a fifth single bedroom and a family bathroom. The master bedroom also benefits from an en-suite shower room. Outside, the garden wraps around the property, and is fully enclosed with stone walling. The garden to the rear enjoys a south facing aspect and a high degree of privacy, laid to lawn with established shrub borders and a choice of entertaining areas. A detached double garage allows for additional storage and parking with block paved double driveway in front. Viewing highly recommended. EPC: D

Accommodation Comprises

ENTRANCE VESTIBULE
UPVC double glazed door and side screen. UPVC double glazed window to side elevation. Dado rail. Coving. Engineered wood flooring. Panelled door to cloakroom and glazed panel door to hallway.

WC
Obscure UPVC double glazed window to side elevation. Chrome heated rail. Refitted with a white suite comprising low level WC and pedestal wash hand basin with mixer tap. Mosiac style tiling to floor. Coving. Inset ceiling spotlights. Complimentary tiling to dado height.

HALL
Radiator with decorative cover. Dado rail. Coving. Staircase rising to first floor landing with cupboard below. Panelled doors to sitting room, dining room, kitchen and snug.

SITTING ROOM 6.22m (20'5) x 4.37m (14'4)
UPVC window to side elevation. Two radiators. Feature fireplace with tiled hearth, multi-fuel burner inset and exposed oak beam over. Built in low level oak TV plinth with DVD/media recess. Coving. Two ceiling roses. Two wall lights. UPVC double glazed French doors to rear garden with UPVC double glazed window to both sides.

DINING ROOM 4.27m (14'0) x 3.00m (9'10)
Dual aspect UPVC double glazed windows to both sides. Radiator. Coving. Dado rail.

KITCHEN 4.27m (14'0) x 3.23m (10'7)
Dual aspect UPVC double glazed windows to front and side elevations overlooking the garden/hobby room. Refitted with a contemporary range of wall mounted and base level cupboards and drawers with roll top work surfaces over and breakfast bar. Plinth lights inset to kick boards. Inset one and a half bowl single drainer sink unit with mixer tap. 'Stoves' range cooker with extractor canopy over. Integrated dishwasher, fridge and freezer. Coving. Contrasting tiling to splash back areas. Inset spotlights to ceiling. Tiled floor which extends through to utility room. Door to utility.

UTILITY ROOM 3.40m (11'2) x 1.63m (5'4)
A continuation of the wall mounted and base level cupboards from the kitchen with roll top work surfaces over. Chrome radiator. Single drainer sink unit with mixer tap. Contrasting tiling to splash back areas. Space for washing machine and tumble dryer. Coving. Wall mounted gas boiler (Installed 2018). UPVC window to rear and door to garden/hobby room.

GARDEN/HOBBY ROOM 3.40m (11'2) x 2.69m (8'10)
Hardwood construction with power and light connected. Door leading to elevated walled front garden and patio.

FAMILY ROOM/SNUG 3.66m (12'0) x 3.51m (11'6)
UPVC double doors and windows to the conservatory. Radiator. Television point. Engineered wood flooring.

CONSERVATORY 4.67m (15'4) x 3.35m (11'0)
UPVC double glazed construction on a brick base overlooking the rear garden. Power and light connected. Wall lights. Tiled flooring. Double doors to rear garden and patio area.

FIRST FLOOR LANDING
Radiator. Access to loft space. Airing cupboard. Dado rail. Doors to bedrooms and bathroom.

BEDROOM ONE 4.32m (14'2) x 4.27m (14'0)
Dual aspect UPVC double glazed windows to side and front elevations. Two radiators. Fitted with a range of built in wardrobes and drawers to one wall. Coving. Inset halogen spotlights. Door to en-suite.

EN-SUITE 1.93m (6'4) x 1.78m (5'10)
Obscure UPVC window to side elevation. Chrome radiator. Fitted with a white suite comprising tiled corner shower unit with wall mounted electric shower, pedestal wash hand basin with mixer tap and low level WC, Floor to ceiling tiling to all walls. Tiled floor. Inset spotlights to ceiling.

BEDROOM TWO 4.27m (14'0) x 3.12m (10'3)
UPVC double glazed window to rear elevation. Radiator. Coving. Fitted wall to wall wardrobes.

BEDROOM THREE 3.61m (11'10) x 3.20m (10'6)
UPVC double glazed window to rear elevation. Radiator. Coving.

BEDROOM FOUR 3.35m (11'0) x 2.97m (9'9)
UPVC double glazed window to rear elevation. Radiator. Built in storage cupboard. Laminate flooring. Coving.

BEDROOM FIVE/STUDY 3.18m (10'5) x 2.69m (8'10)
UPVC double glazed window to side elevation. Radiator. Coving. Laminate flooring.

BATHROOM 2.34m (7'8) x 1.93m (6'4)
Obscure UPVC double glazed window to rear elevation. Chrome radiator. Refitted suite comprising 'P' shaped bath with mixer tap and wall mounted 'Mira' power shower over, contemporary pedestal wash hand basin and low level WC. Complimentary tiling to all walls. Tiled floor. Coving. Inset spotlights to ceiling.

OUTSIDE

FRONT
Elevated from the roadside and behind a stone wall, the frontage is predominately lawned with a patio seating area to the rear of the kitchen. Raised gravel borders with established roses and shrubs inset. Water tap. Paved pathway leads all the way around the property.

REAR GARDEN
The southerly facing rear garden provides a patio seating/entertaining area linking the lounge and conservatory. Low level stone retaining wall with step up to the lawn. A pathway leads up to a second patio area of access to the garage. Wall lights on dimmer switch. There are deep well stocked borders, lighting and gated access to the gravel driveway.

DOUBLE GARAGE
Up and over door. Power and light connected and gravelled driveway. Door to garden.

DRAFT DETAILS
At the time of print, these particulars are awaiting approval from the Vendor(s).

Floorplan for Andrews Court, Brixworth, Northampton
Features
  • Village location with accessible amenities
  • Versatile layout with three reception rooms
  • South facing garden
  • En-suite to master bedroom
  • Detached double garage with driveway
  • Offered with NO UPPER CHAIN

 

Jackson Grundy

The Corner House
1 St Giles Square
Northampton
NN1 1DA

Telephone: 01604 624900
thevillageagency@jacksongrundy.co.uk

 

Arrange A Viewing

Stay Connected

Members

NAEA
ARLA
The Property Ombudsman

Company

Jackson Grundy Estate Agents and Jackson Grundy Residential Lettings are divisions of Jackson Grundy Ltd.

Registered Office:
Gough Lodge,
Main Road, Duston,
Northampton NN5 6JJ
Company Number 3636152
Feefo logo